Krämig potatissallad med basilika

Krämig potatissallad med färsk lök och vita bönor i basilikacrème. Den somriga potatissalladen smakar gott till nygrillad fisk eller kött.
Mattias Larsson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 tsk citron - pressad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl solrosolja
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 500 g färskpotatis - kokt, kall
  • 250 g vita bönor - kokta

Garnering

  • 1 lök - färsk
  • 0,5 dl pinjenötter - rostade

Gör så här

  1. Mixa äggulor, citronsaft, senap och basilika i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock crème. Rör i vattnet och krydda med salt.

  2. Skiva potatisen. Blanda potatis och bönor. Vänd i drygt hälften av basilikacrèmen, resten sparas i en burk i kylen. Gott att ha som dressing till sallader eller till grillat.

  3. Ansa och strimla löken. Strö lök och pinjenötter över salladen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!