Krämig potatissallad med basilika
Krämig potatissallad med färsk lök och vita bönor i basilikacrème. Den somriga potatissalladen smakar gott till nygrillad fisk eller kött.
Ingredienser
- 2 äggulor
- 2 tsk citron - pressad
- 2 tsk dijonsenap
- 1 kruka basilika
- 1 dl olivolja
- 1 dl solrosolja
- 1 msk vatten
- 1 krm salt
- 500 g färskpotatis - kokt, kall
- 250 g vita bönor - kokta
Garnering
- 1 lök - färsk
- 0,5 dl pinjenötter - rostade
Gör så här
-
Mixa äggulor, citronsaft, senap och basilika i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock crème. Rör i vattnet och krydda med salt.
-
Skiva potatisen. Blanda potatis och bönor. Vänd i drygt hälften av basilikacrèmen, resten sparas i en burk i kylen. Gott att ha som dressing till sallader eller till grillat.
-
Ansa och strimla löken. Strö lök och pinjenötter över salladen och servera.