4.14.14.14.14.1

Pastasalladen går utmärkt att blanda ihop dagen före. Fetaost, bacon och grillad kyckling ger härlig smak tillsammans med peston.

För 8 person(er)

Ingredienser

500 g pasta, penne
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 kyckling, stor, grillad
140 g bacon
1 purjolök, liten
2 röda paprikor
200 g fetaost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Pesto

3 vitlöksklyftor
1 basilika, kruka
50 g pinjenötter
1 dl olivolja
100 g parmesanost, riven, färsk
2 krm salt

Servering

1 nypa salladsskott, färska

Recept: Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil.
  2. Blanda ner peston i pastan.
  3. Bena ur och skär kycklingen i bitar.
  4. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
  5. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar.
  6. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladsskott och oregano.

Pesto:

  1. Skala och pressa vitlöken.
  2. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt.