Krämig pasta med svamp och tryffelolja

En god och lättlagad pasta med svamp och tryffelolja! Inled gärna måltiden med en charktallrik för lite extra guldkant.
Allt om Mat
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 g pasta - t ex penne
  • 350 g svamp - blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g ost - vällagrad, t ex präst- eller västerbottens-
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 tsk tryffelolja - vit

Tillbehör

  • persilja - strimlad
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.

  3. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och ­vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och ­peppar.

  4. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.

  5. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.

  6. Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!