4.34.34.34.34.3

En god och lättlagad pasta med svamp och tryffelolja! Inled gärna måltiden med en charktallrik för lite extra guldkant.

För 4 personer

Ingredienser

400 g pasta, t ex penne
350 g svamp, blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
150 g ost, vällagrad, t ex präst- eller västerbottens-
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 1/2 dl mellangrädde
1 tsk tryffelolja, vit

Tillbehör

persilja, strimlad
svartpeppar, nymald

30 min

Krämig pasta med svamp och tryffelolja – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.
  3. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och ­vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och ­peppar.
  4. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.
  5. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.
  6. Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.