Krämig pasta med svamp och tryffelolja
Ingredienser
- 400 g pasta - t ex penne
- 350 g svamp - blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 150 g ost - vällagrad, t ex präst- eller västerbottens-
- 2 msk smör
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 2,5 dl mellangrädde
- 1 tsk tryffelolja - vit
Tillbehör
- persilja - strimlad
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
-
Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.
-
Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och peppar.
-
Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.
-
Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.
-
Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.