3.83.83.83.83.8

Krämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpeppar är en snabbfixad och smakrik pasta.

För 4 personer:

Ingredienser

350 g tagliatelle
200 g salsicciakorv, färsk, med fänkål
250 g skogschampinjoner
1 tsk salvia
1 msk smör
1 dl vitt vin, torrt
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning, eller köttbuljongtärning
1 msk salviablad, finhackade
1 tsk citronskal, finrivet
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk salt

Tillbehör:

pecorinoost, finriven
citronskal, rivet
salviablad

20 minuter

Krämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpeppar – gör så här:

  1. Dra bort skinnet från korven och smula den i mindre bitar. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek korv, svamp och torkad salvia i smör tills allt fått fin färg.
  2. Tillsätt vinet, låt koka in ca 1 minut. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning, salviablad, citronskal och peppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med salt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara lite av det och späd såsen om den känns för tjock. Blanda pastan med såsen och toppa med pecorino, citronskal och salvia.