Krämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpeppar

Krämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpeppar är en snabbfixad och smakrik pasta.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 350 g tagliatelle
  • 200 g salsicciakorv - färsk, med fänkål
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 tsk salvia
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning - eller köttbuljongtärning
  • 1 msk salviablad - finhackade
  • 1 tsk citronskal - finrivet
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • pecorino - finriven
  • citronskal - rivet
  • salviablad

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från korven och smula den i mindre bitar. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek korv, svamp och torkad salvia i smör tills allt fått fin färg.

  2. Tillsätt vinet, låt koka in ca 1 minut. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning, salviablad, citronskal och peppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med salt.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara lite av det och späd såsen om den känns för tjock. Blanda pastan med såsen och toppa med pecorino, citronskal och salvia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!