44444

Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter är en god vegopasta. Sensommartid finns det massor av mangold och olika kålsorter i grönsakslandet. Plocka och välj dina favoriter och blanda i pastan. Gör såsen under tiden pastan kokar, den här såsen går jättefort att göra!

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta, t ex spagetti
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g mangold, spenat eller grönkål
2,5 dl matlagningsgrädde
1 citron
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

30 g pinjenötter
50 g parmesanost,, riven

20 minuter

Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Repa och grovhacka mangolden.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg dem åt sidan. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja tills den blir mjuk. Tillsätt mangolden och stek ytterligare ca 1 minut. Häll i grädden.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ur 1 msk saft. Blanda ner citronskal och citronsaft i pannan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Sjud såsen ca 2 min.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt lite av kokvattnet och blanda så att pastan får en krämig konsistens.
  5. Servera pastan med parmesan och pinjenötter.