Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter

Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter är en god vegopasta. Sensommartid finns det massor av mangold och olika kålsorter i grönsakslandet. Plocka och välj dina favoriter och blanda i pastan. Gör såsen under tiden pastan kokar, den här såsen går jättefort att göra!
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex spagetti
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g mangold - spenat eller grönkål
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 30 g pinjenötter
  • 50 g parmesan - riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Repa och grovhacka mangolden.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg dem åt sidan. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja tills den blir mjuk. Tillsätt mangolden och stek ytterligare ca 1 minut. Häll i grädden.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ur 1 msk saft. Blanda ner citronskal och citronsaft i pannan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Sjud såsen ca 2 min.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt lite av kokvattnet och blanda så att pastan får en krämig konsistens.

  5. Servera pastan med parmesan och pinjenötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!