Krämig pasta med kyckling, svamp och broccolisallad

Krämig pasta med kyckling, svamp och broccolisallad går snabbt att laga med färdigtärnad kyckling och färdigflagad ost.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 450 g kyckling - sk minutbitar
  • 250 g champinjoner
  • 400 g sparrisbroccoli
  • 1 rödlök - liten
  • 300 g pasta - t ex penne
  • 100 g färskost - naturell
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 50 g parmesan - flagad
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och skär champinjonerna i halvor eller fjärdedelar.

  2. Skär stammen på broccolin i ca 3 cm långa bitar. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Skala och skiva löken. Blanda broccoli och lök med 1 msk olja, 1/2 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Stek kyckling och svamp tillsammans under omrörning i en släpp lätt-panna tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara 2 dl av kokvattnet. Koka upp kokvattnet i grytan och vispa i färskosten. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i grytan. Rör i hälften av parmesanosten och vänd i pastan.

  5. Toppa pastan med kyckling, svamp och resterande parmesanost. Servera med broccolisalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!