44444

Krämig pasta med kyckling, svamp och broccolisallad går snabbt att laga med färdigtärnad kyckling och färdigflagad ost.

För 4 personer:

Ingredienser

450 g kyckling, sk minutbitar
250 g champinjoner
400 g sparrisbroccoli
1 rödlök, liten
300 g pasta, t ex penne
100 g färskost, naturell
1 msk majsstärkelse, Maizena
50 g parmesanost, flagad
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Krämig pasta med kyckling, svamp och broccolisallad – gör så här:

 

  1. Ansa och skär champinjonerna i halvor eller fjärdedelar.
  2. Skär stammen på broccolin i ca 3 cm långa bitar. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Skala och skiva löken. Blanda broccoli och lök med 1 msk olja, 1/2 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Stek kyckling och svamp tillsammans under omrörning i en släpp lätt-panna tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara 2 dl av kokvattnet. Koka upp kokvattnet i grytan och vispa i färskosten. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i grytan. Rör i hälften av parmesanosten och vänd i pastan.
  5. Toppa pastan med kyckling, svamp och resterande parmesanost. Servera med broccolisalladen.