Krämig pasta med kyckling och grönt

Det går bra att utesluta eller byta ut creme fraichen mot lätt creme fraiche till smalare pastavariant.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk grillkrydda
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 300 g pasta - t ex penne eller rigatone
  • 0,5 l grönsaker - finstrimlade t ex purjo, salladslökar
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl vatten
  • 4 vitlök - klyftor, skivade
  • 1 msk rosmarinblad - färska
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat - färsk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Garnering

  • 1 dl parmesan - hyvlad

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med grillkryddan och stek dem i 1 msk av smöret i en stekpanna eller gryta, 6-8 minuter på varje sida, till innertemperaturen är 68°. Ta upp filéerna och skölj ur pannan. 2.Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag.

  2. Hetta upp stekpannan med resten av smöret och lägg ner de finstrimlade grönsakerna. Smula ner buljongtärningen. Fräs grönsakerna under omrörning 2-3 minuter. Häll på vattnet och bräsera ca 3 minuter. Ta grytan från värmen.

  3. Dela kycklingen i strimlor och blanda med grönsakerna.

  4. Fräs vitlöken och rosmarinen i oljan ca 1 minut. Blanda först i den nykokta pastan och spenaten, vänd sedan ner kycklingen och grönsakerna. Blanda i creme fraiche. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

  5. Garnera med hyvlad parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!