Krämig påsksill

Krämig påsksill passar även bra till midsommar eller jul. Här kan du använda vilka örter du vill. Vi valde körvel och den lite kryddiga smörgåskrassen. Variera gärna med t ex gräslök, basilika eller dill.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - hel (420 g)
  • 2 ägg
  • 1 kruka körvel
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl kapris

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen. Spola dem med kallt vatten och skala dem. Halvera äggen och peta ut äggulorna. Hacka äggvita och äggula var för sig.

  2. Hacka körveln. Klipp hälften av smörgåskrassen. Blanda crème fraiche och majonnäs. Krydda med alt och peppar och tillsätt körvel och krasse.

  3. Låt sillen rinna av, skär den i ca 2 cm breda bitar. Blanda ner sillen i såsen.

  4. Lägg sillen med sås på ett fat. Strö över äggvita, äggula och kapris. Klipp över den resterande krassen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!