Krämig påsksill
Ingredienser
- 1 förp 5-minuterssill - hel (420 g)
- 2 ägg
- 1 kruka körvel
- 1 ask smörgåskrasse
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 0,5 dl kapris
Gör så här
-
Hårdkoka äggen. Spola dem med kallt vatten och skala dem. Halvera äggen och peta ut äggulorna. Hacka äggvita och äggula var för sig.
-
Hacka körveln. Klipp hälften av smörgåskrassen. Blanda crème fraiche och majonnäs. Krydda med alt och peppar och tillsätt körvel och krasse.
-
Låt sillen rinna av, skär den i ca 2 cm breda bitar. Blanda ner sillen i såsen.
-
Lägg sillen med sås på ett fat. Strö över äggvita, äggula och kapris. Klipp över den resterande krassen och servera.