44444

Krämig nässelpolenta med sparris ska serveras direkt, rykande varm, då har den perfekt krämig konsistens.

För 4 personer:

Ingredienser

1 liter nässlor
1 schalottenlök
1 msk olivolja
8 dl vatten
3 dl vispgrädde
1,5 hönsbuljongtärning
2,5 dl polentagryn
1 msk örter, hackade, t ex rosmarin, basilika och timjan
50 + 25 g parmesanost, riven
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
8 sparrisar, gröna

Garnering:

bladpersilja
timjan

30 minuter

Krämig nässelpolenta med sparris – gör så här:

  1. Rensa och skölj nässlorna noga. Grovhacka dem. Koka nässlorna i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt rinna av och krama ut allt vatten.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull 2–3 min. Häll i vatten och grädde och smula i buljongtärningarna. Låt koka upp. Rör i polentan och låt sjuda ca 15 min. Rör ner nässlor, örter och 50 g parmesan. Krydda me salt och peppar.
  3. Skär sparrisen i mindre bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Toppa polentan med sparris och garnera med 25 g parmesan samt kryddgrönt.