00000

Recept på linsgryta. Toppa med svalkande yoghurt om grytan blir för kryddhet.

För 4 portioner

Ingredienser

2 vitlökklyftor
1 gul lök
1/2-1 röd chilifrukt
2 pkt kokta röda eller gröna linser (á 380)
1 burk körsbärstomater (400 g)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk färskpressad limesaft (ca 1 lime)
1 kruka koriander
1 lime, klyftad
olivolja
salt + nymald svartpeppar

15 min

Krämig linsgryta

  1. Skala och riv vitlöken. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs vitlök, lök och chili i 1 msk olja i en stekpanna.
  3. Skölj linserna och låt dem rinna av. Tillsätt dem, tomater, kokos-mjölk och limesaft till fräset. Krydda med 1  1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop några minuter utan lock.
  4. Plocka korianderbladen och toppa linsgrytan med dem. Servera med limeklyftor.