30 minuter
Kycklingtagliatelle – gör så här:
- Putsa och skär kycklingen i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär svampen i bitar. Repa dragonbladen från kvistarna och finhacka bladen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.
- Stek kycklingen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp den på ett fat.
- Fräs lök, svamp och dragon i 1 msk smör 2–3 min, tills löken mjuknat. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut.
- Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt crème fraiche, grädde, citronskal, senap och fond och låt sjuda ca 3 min. Blanda ner kycklingen.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara ca 1 dl. Blanda pastan med såsen och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet. Servera med massor av nyriven parmesan.
Bönpasta – pasta på bönor, ärtor och linser
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!