4.24.24.24.24.2

Krämig kycklingtagliatelle. Dragon, citron, grädde och vitt vin ger pastarätten en god fyllig smak.

För 4 personer:

Ingredienser

200 g pasta, t ex fettuccine på sojabönor
450 g kycklinglårfilé
1 gul lök, liten
2 vitlöksklyfta, liten
2 portabellosvampar
4 dragonkvistar
0,5 citron
1 msk smör, + 1 msk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl vitt vin, torrt
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
0,5 msk dijonsenap
2 msk kycklingfond, konc

Tillbehör:

parmesanost, riven

30 minuter

Kycklingtagliatelle – gör så här:

  1. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär svampen i bitar. Repa dragonbladen från kvistarna och finhacka bladen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Stek kycklingen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp den på ett fat.
  3. Fräs lök, svamp och dragon i 1 msk smör 2–3 min, tills löken mjuknat. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut.
  4. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt crème fraiche, grädde, citronskal, senap och fond och låt sjuda ca 3 min. Blanda ner kycklingen.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara ca 1 dl. Blanda pastan med såsen och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet. Servera med massor av nyriven parmesan.

Bönpasta – pasta på bönor, ärtor och linser

olika sorters pasta

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!