Krämig kycklingtagliatelle med portabellosvamp och dragon

Krämig kycklingtagliatelle. Dragon, citron, grädde och vitt vin ger pastarätten en god fyllig smak.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g pasta - t ex fettuccine på sojabönor
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök - liten
  • 2 vitlöksklyfta - liten
  • 2 portabellosvampar
  • 4 dragonkvistar
  • 0,5 citron
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 msk kycklingfond - konc

Tillbehör

  • parmesan - riven

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär svampen i bitar. Repa dragonbladen från kvistarna och finhacka bladen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Stek kycklingen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp den på ett fat.

  3. Fräs lök, svamp och dragon i 1 msk smör 2–3 min, tills löken mjuknat. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut.

  4. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt crème fraiche, grädde, citronskal, senap och fond och låt sjuda ca 3 min. Blanda ner kycklingen.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara ca 1 dl. Blanda pastan med såsen och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet. Servera med massor av nyriven parmesan.

Bönpasta - pasta på bönor, ärtor och linser

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!