I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

God kycklinggryta med färska champinjoner, grädde och lök.

För 4

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 gul lök
200 g färska champinjoner eller kantareller
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
1,5 dl grädde
1 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
maizena till redning
gräslök till garnering

Krämig kycklinggryta med svamp och vitlök – gör så här:

  1. Börja med att skära kycklingköttet till grytbitar. OBS använd en särskild skärbräda till kycklingen.
  2. Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken.
  3. Skär svamp och lök i lagom bitar.
  4. Hetta upp en stekpanna, börja med att tillsätta rapsolja och bryn kycklingbitarna till gyllenbrun färg runt om.
  5. Sänk värmen och tillsätt en klick smör och grönsakerna, fortsätt bryna så att lök och svamp också får fin färg.
  6. Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen, låt koka upp.
  7. Tillsätt fond och grädde låt sjuda i en 10-15 minuter så att alla smakerna kommer fram samt att kycklingen blir genomstekt.
  8. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten till önskad konsistens.
  9. Smaksätt med nymalen svart peppar och eventuellt med Bong Touch of Taste Kantarellfond.
  10. Avsluta med finhackad gräslök.