DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Krämig kycklinggryta med svamp och vitlök

God kycklinggryta med färska champinjoner, grädde och lök.

  1. Börja med att skära kycklingköttet till grytbitar. OBS använd en särskild skärbräda till kycklingen.
  2. Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken.
  3. Skär svamp och lök i lagom bitar.
  4. Hetta upp en stekpanna, börja med att tillsätta rapsolja och bryn kycklingbitarna till gyllenbrun färg runt om.
  5. Sänk värmen och tillsätt en klick smör och grönsakerna, fortsätt bryna så att lök och svamp också får fin färg.
  6. Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen, låt koka upp.
  7. Tillsätt fond och grädde låt sjuda i en 10-15 minuter så att alla smakerna kommer fram samt att kycklingen blir genomstekt.
  8. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten till önskad konsistens.
  9. Smaksätt med nymalen svart peppar och eventuellt med Bong Touch of Taste Kantarellfond.
  10. Avsluta med finhackad gräslök.

Recept från