4.34.34.34.34.3

Enkelt och gott! Kasslergratäng passar perfekt i matlådan och kan dessutom göras i dubbel sats och frysas in.

För 4 personer

Ingredienser

Kasslergratäng

300 g makaroner, stora, t ex lumacone
175 g prästost, 17 %
2 msk Maizena majsstärkelse
6 dl mjölk, 1,5 %
2 msk dijonsenap
300 g kassler
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk smör

Sallad med dressing

150 g blandad sallad
2 tomater
1,5 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
0,5 msk dijonsenap

30 minuter

Kasslergratäng – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och koka upp under omrörning. Rör ner senap och ost, spara ca 1 dl till gratinering. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  2. Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i smör i en stekpanna. Blanda makaroner, sås och kassler i en smord ugnssäker form och strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Sallad med dressing: Blanda olivolja, vatten, vinäger och dijonsenap. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomater och sallad och häll över dressingen. Servera salladen till kasslergratängen.