Gör en krämiga pasta med kantareller

Recept på krämig kantarellpasta. Inget krångel, bara enkelt och underbart gott!

För 4 personer

Ingredienser

Krämig kantarellpasta

500 g kantareller
2 vitlöksklyftor
1 stor schalottenlök
2 msk smör
1 tsk hackad timjan
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
400 g pasta, t ex rigatoni
200 g chèvreost
2 dl lätt crème faiche
2 dl av pastavattnet
1 dl grovhackad bladpersilja

25 min

Recept: Krämiga pasta med kantareller

  1. Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken.
  2. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra.
  3. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crèmefraiche och pastavattnet och låt koka ihop.
  5. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.