Krämig hummus med rostade pinjenötter

Hummus är en kikärtsröra som serveras till många olika rätter i Mellanösterns kök. Den passar att dippa brödet i.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar kikärter - (á400 g)
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 25 g pinjenötter

Gör så här

  1. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem med citronsaft, tahini, spiskummin och olja med mixerstav. Späd med vattnet.

  2. Smaksätt med sesamolja, salt och peppar. Lägg hummusen på ett fat.

  3. Rosta pinenötterna i en torr, het ­stekpanna tills de fått fin färg. Låt dem ­kallna på ett fat. Strö nötterna över hummusen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!