4.44.44.44.44.4

Krämig hummerröra med fänkål och grapefrukt är en lyxig liten snitt. Hummern kan rensas och skäras i bitar 3–4 timmar före servering och förvaras i kylen. 

För 10 snittar:

Ingredienser

1 hummer, kokt (450 g)
0,5 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl majonnäs
1 blodgrapefrukt, liten
100 g fänkål
1 msk olivolja
2 krm salt
0,5 baguette

Garnering:

0,5 kruka dill

20 minuter

Hummerröra – gör så här:

  1. Skala, pilla ut och hacka hummerköttet och vänd ihop med majonnäs och peppar.
  2. Skala och skär ut fyra hinnfria klyftor av grapefrukten. Skär i små bitar.
  3. Hyvla fänkålen riktigt tunt och blanda med olja och salt. Skiva brödet och fördela röran över skivorna. Toppa med fänkål och grapefrukt. Garnera med dill.
    pren