I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

4.54.54.54.54.5

Russin, ingefära och purjolök i en krämig gryta. Servera tillsammans med kokt potatis och pressgurka.

För 4

Ingredienser

Gryta

700 g fläskkarré, tärnad
1 msk smör, brynt
0,5 dl sötmandel, skalad
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk kalvfond, Bong Touch of Taste
1 dl russin
1 tsk ingefära, riven
1 bit purjolök, hackad
ev maizena, för tjockare sås
Salt och peppar

Recept: Krämig gryta med russin, ingefära och mandel

1.Tärna fläskkarrén i 2×2 cm stora bitar. Bryn i smöret tillsammans med mandel.

2.Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Låt koka upp och låt sjuda sakta i ca 60 minuter.

3. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar.

4. Om du vill ha tjockare sås i grytan går det bra att reda av med maizena mot slutet. Servera med kokt potatis och pressgurka.