I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Russin, ingefära och purjolök i en krämig gryta. Servera tillsammans med kokt potatis och pressgurka.

För 4

Ingredienser

Gryta

700 g fläskkarré tärnad
1 msk smör brynt
0,5 dl sötmandel skalad
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk kalvfond Bong Touch of Taste
1 dl russin
1 tsk ingefära riven
1 bit purjolök hackad
ev maizena för tjockare sås
salt och peppar

Recept: Krämig gryta med russin, ingefära och mandel

1.Tärna fläskkarrén i 2×2 cm stora bitar. Bryn i smöret tillsammans med mandel.

2.Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Låt koka upp och låt sjuda sakta i ca 60 minuter.

3. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar.

4. Om du vill ha tjockare sås i grytan går det bra att reda av med maizena mot slutet. Servera med kokt potatis och pressgurka.