3.93.93.93.93.9

Krämig grönkål med ädelost, päron och nötter är klassiska smakkombinationer som passar utmärkt tillsammans. Kålen får god sälta av osten, fin sötma av päronen och gott crunch från valnötterna.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

400 g grönkål
2 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
140 g ädelost
2 päron
50 g valnötter
1 msk majsstärkelse, Maizena

20 minuter

Krämig grönkål med ädelost, päron och nötter – gör så här:

  1. Repa bladen från grönkålen och släng bort den grova nerven. Koka kålen i lättsaltat vatten i en gryta ca 5 min. Låt kålen rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Häll kokvattnet i grytan och tillsätt grädde och salt. Låt koka utan lock ca 2 min.
  3. Skär osten i ca 2 x 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär päronen i lika stora bitar. Grovhacka nötterna.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i grytan och låt koka upp. Blanda ner kål, ost, päron och hälften av nötterna i grytan. Strö över resterande nötter och servera.
Fler recept med: Buffémat, Jul, Vegetariskt