Krämig grönkål med ädelost, päron och nötter

Krämig grönkål med ädelost, päron och nötter är klassiska smakkombinationer som passar utmärkt tillsammans. Kålen får god sälta av osten, fin sötma av päronen och gott crunch från valnötterna.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g grönkål
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 140 g ädelost
  • 2 päron
  • 50 g valnötter
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Gör så här

  1. Repa bladen från grönkålen och släng bort den grova nerven. Koka kålen i lättsaltat vatten i en gryta ca 5 min. Låt kålen rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet.

  2. Häll kokvattnet i grytan och tillsätt grädde och salt. Låt koka utan lock ca 2 min.

  3. Skär osten i ca 2 x 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär päronen i lika stora bitar. Grovhacka nötterna.

  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i grytan och låt koka upp. Blanda ner kål, ost, päron och hälften av nötterna i grytan. Strö över resterande nötter och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!