00000

Grön currypasta är en kryddblandning som innehåller bland annat koriander, vitlök, ingefära och chili. Du hittar den på asiatiska
hyllan eller i asiatiska butiker. Styrkan kan variera mellan sorterna. Smaka dig fram.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 msk ingefära, finhackad, färsk
2 vitlök, klyftor, hackade
1 msk smör
2 msk currypasta, grön
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 dl kokosmjölk
2 dl mellan- eller vispgrädde
1 citrongräs
1 lime, rivet skal
2 msk lime, pressad
1 stjärnanis

Tillbehör

250 g kycklingfilé
4 salladslökar
200 g sockerärter
1 msk smör

1.Hetta upp smöret i en gryta och fräs försiktigt hackad ingefära och vitlök, tillsätt currypastan och låt den fräsa med en kort stund.
2.Tillsätt vatten, buljongtärningar, kokosmjölk och grädde.
3.Ta av citrongräsets yttersta blad och krossa den nedre, tjocka delen och lägg i soppan, limeskal, limesaft och stjärnanis. Låt soppan koka utan lock i ca 10 min.
4. Tärna kycklingfiléerna i små tärningar, skölj och strimla salladslök och sockerärter på en annan skärbräda.
5. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen runt om tills den är genomstekt.
Vänd i salladslök och sockerärter och låt fräsa med 2 min. Fördela fräset i 4 skålar. Sila soppan och häll den över fräset i varje skål. Servera!

Fler recept med: Kyckling och fågel, Övrigt, Soppa