Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan

Recept på lättlagad vegetarisk rätt med härliga smaker. Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan serveras gärna med extra svartpeppar att vrida över.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 påsar potatisgnocchi - (à 500 g)
  • 50 g parmesan
  • 500 g broccoli
  • 2 dl ärtor - frysta
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Finriv osten. Bryt broccolin i buketter. Skär stjälken i skivor.

  2. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt ärterna koka med när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Låt rinna av.

  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Koka upp kokvattnet och vispa i lätt crème fraiche och senap. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda i hälften av parmesanen och vänd ner gnocchin.

  4. Lägg upp gnocchin på tallrikar och toppa med broccoli och ärter. Strö över resterande parmesan och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!