3.83.83.83.83.8

Snabblagad vegofavorit! Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan serveras gärna med extra svartpeppar att vrida över.

För 4 personer:

Ingredienser

2 påsar potatisgnocchi, (à 500 g)
50 g parmesanost
500 g broccoli
2 dl ärter, frysta
2 dl lätt crème fraiche
2 msk dijonsenap
salt, nymald svartpeppar

15 minuter

Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan – gör så här:

  1. Finriv osten. Bryt broccolin i buketter. Skär stjälken i skivor.
  2. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt ärterna koka med när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Låt rinna av.
  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Koka upp kokvattnet och vispa i lätt crème fraiche och senap. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda i hälften av parmesanen och vänd ner gnocchin.
  4. Lägg upp gnocchin på tallrikar och toppa med broccoli och ärter. Strö över resterande parmesan och servera.