30 min
Fiskgratäng med svamp – gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Strö 1 tsk salt på fisken och lägg den i en ugnssäker form.
- Ansa och skiva svampen. Fräs den i olja ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken och låt den steka med svampen när ca 2 min återstår. Krydda med 1/2 tsk salt.
- Häll på 2 dl grädde och koka ihop ca 2 min. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen.
- Koka upp och häll svampblandningen över fisken. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av. Pressa den genom en potatispress och vispa ner 2 dl grädde. Krydda med 1 tsk salt.
- Ansa och koka brysselkålen mjuk i lättsaltat vatten. Servera den till fisken och potatismoset.