Krämig fiskgratäng med skogschampinjoner

Recept på en krämig fiskgratäng med sej och skogschampinjoner. Prästosten smälter ner fint och ger yta till gratängen. Det går även bra att använda annan vit fisk som t ex torsk.

Ingredienser

  • 500 g sejfilé - färsk
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk + 1 tsk
  • 250 g svamp - t ex skogschampinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl laktosfri matlagningsgrädde - + 2 dl
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl prästost - riven (17%)
  • 800 g potatis - av mjölig sort
  • 400 g brysselkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Strö 1 tsk salt på fisken och lägg den i en ugnssäker form.

  2. Ansa och skiva svampen. Fräs den i olja ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken och låt den steka med svampen när ca 2 min återstår. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Häll på 2 dl grädde och koka ihop ca 2 min. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen.

  4. Koka upp och häll svampblandningen över fisken. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  5. Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av. Pressa den genom en potatispress och vispa ner 2 dl grädde. Krydda med 1 tsk salt.

  6. Ansa och koka brysselkålen mjuk i lättsaltat vatten. Servera den till fisken och potatismoset.

Fler recept på fiskgratäng:

Snabb fiskgratäng

Fiskgratäng med paprika

Fiskgratäng, marockansk

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!