33333

Ärtskotten tillför lite krispighet till salladen. Hittar du inga är det också gott med färska sockerärter i bitar. Det går även bra utan.

För 8 personer:

Ingredienser

1,5 kilo färskpotatis, små
50 g ärtskott

Dressing:

2 ägg
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk schalottenlök, finhackad
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk persilja, hackad
2 msk gräslök, hackad
1 msk ansjovisfilé, hackad
2 msk crème fraiche

20 minuter + 30 minuter i kyl

Färskpotatissallad med ärtskott – gör så här:

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Halvera stora potatisar.
  2. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 2 min. Spola äggen med kallt vatten och gröp ur dem med en sked i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, utom crème fraichen, och mixa med mixerstav.
  3. Häll 3/4 av dressingen över potatisen. Låt stå kallt ca 30 min.
  4. Rör ihop resten av dressingen med crème fraiche och vänd ned i potatisen strax före servering. Strö över ärtskotten.