55555

Krämig fänkåls- och dillsill blir bara godare om den får mogna i kylen ca 1 timme före servering. Sillen är hållbar ca 5 dagar i kylen.

För 6 personer:

Ingredienser

2 förpackningar 5-minuterssill, (à 420 g)
0,5 fänkålsstånd, litet
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 knippa dill, liten
1 citron, gärna ekologisk
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil

15 minuter

Krämig fänkåls- och dillsill – gör så här:

  1. Häll av lagen och skär sillen ­i ­bitar.
  2. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna på mandolin. Krama den med olja och salt så att den mjuknar något.
  3. Hacka dillen, spara lite till garnering. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet.
  4. Blanda crème fraiche och gräddfil. Tillsätt fänkålsblandning och sill. Garnera med den sparade dillen.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Midsommar, Påsk, Sill