4.54.54.54.54.5

Krämig currysill passa bra på påskbordet. Curryn fräses i smör för att få fram den goda smaken. Använd en chutney som har mild smak.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill, (420 g)
0,5 gul lök
1 msk smör
0,5 msk curry
1 dl majonnäs
1 dl yoghurt, turkisk
0,5 msk mango chutney
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Krämig currysill – gör så här:

  1. Häll av sillen, torka den med hushållspapper och skär den i sneda skivor.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs i smör i medelvarm panna tills löken blivit mjuk. Tillsätt curryn och låt fräsa med 1 minut. Låt kallna.
  3. Rör ihop sill, lökfräs, majonnäs, yoghurt, mango chutney, salt och peppar.
Påskbuffé

Foto: Stefan Wettainen

Se alla recept nedan för en komplett påskbuffé.

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Påsk, Sill