Krämig citronglass

Om glassen görs i förväg – ta fram den ca 10 minuter före servering så att den blir krämig.
Krämig citronglass på nygräddade våfflor.
Krämig citronglass på nygräddade våfflor. Foto: Lina Eriksson

Krämig citronglass

  • 2 citroner
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,75 dl lemon curd
  • 1 l vaniljglass

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet från den ena citronen.  Skär bort allt skal från båda citronerna och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ut saften och mät till 2 msk.

  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt koka ca 2 min. Lägg i citronklyftorna och låt koka ytterligare ca 2 min. Låt klyftorna kallna i lagen.

  3. Värm lemon curden med citronsaften. Låt kallna.

  4. Vispa glassen fluffig med elvisp. Rör i lemon curden. Servera glassen genast till nygräddade våfflor och toppa med citronklyftor och myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!