00000

Recept på krämig citron- och kycklingpasta med savojkål. Efter en lång dag i backen finns det inte så mycket energi kvar för att stå vid spisen. Den här pastan är både snabb och enkel att tillaga – för att inte tala om god!

För 4-6 personer

Ingredienser

400 g pasta
400 g savojkål
4 kycklingfiléer (à 150 g)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 tsk dijonsenap
50 g parmesanost riven
1/2 citron rivet skal
1 tsk citron pressad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

parmesanost hyvlad

30 min

Krämig citron- och kycklingpasta med ­savojkål – gör så här:

  1. Ansa och strimla kålen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Stek kycklingen gyllenbrun i 1 msk olja. Lägg åt sidan. Stek lök och vitlök 2–3 min i 2 msk olja. Tillsätt kålen och stek ca 5 min. Häll över grädden och tillsätt ­buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
  4. Blanda ner senap, parmesan, citronskal och citronsaft i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner kyckling och pasta och servera.

 

Fler recept med: Kyckling och fågel, Övrigt