Krämig böndipp med chips

Recept på krämig böndipp med chips. En busenkel förrätt som med fördel äts stående. Servera med ett glas svalt bubbel eller en drink!
Sophie Berlin
Recept på krämig böndipp med chips.
Recept på krämig böndipp med chips. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök - liten
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk cannellinibönor - (400 g)
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • chips - t ex västkustchips

Gör så här

  1.  Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olja på medelvärme ca 5 min.

  2. Häll av bönorna genom en sil och skölj med kallt vatten. Mixa bönor och vitlöksolja slätt med mixerstav.

  3. Rör i citronsaft och vatten och krydda med salt och peppar. ­Servera med chips.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!