00000

Recept på blomkålssoppa med krutonger och pesto. Genom att man mixar yoghurt i soppan blir den både krämig och får en frisk smak. Låt sedan var och en krydda sin soppa med en knaprig krutongpesto.

För 4 personer

Ingredienser

Krämig blomkålssoppa med krutongpesto

300 g potatis av mjölig sort, t.ex King Edward
400 g blomkål
1 purjolök
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 krm nymald peppar

Krutongpesto

4 skivor formbröd med fullkorn
1 vitlöksklyfta
50 g pinjenötter
3 msk olivolja
25 g ruccola
1 dl grovriven parmesanost

25 min

Krämig blomkålssoppa med krutongpesto

Gör så här:

1. Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i buketter. Ansa och strimla purjolöken. Lägg grönsakerna i en gryta och tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min.

2. Mixa soppan slät tillsammans med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

3. Krutongpesto: Skär brödet i tärningar. Stek bröd, skalad och pressad vitlök och nötter i olivolja tills de har fin färg.

4. Dra stekpannan från värmen och låt svalna. Hacka rucolan och blanda den och osten med krutongerna. Strö krutongpeston i soppan vid servering.