Krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon

Recept på krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon. Vill du ha lite mildare kålsmak kan blomkålen kokas i lättsaltat vatten 1–2 minuter. Låt den rinna av noga och kallna innan den blandas med majonnäsen. Serveras kall.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 1 kg blomkål
  • 1 citron
  • 2 äggulor
  • 2 msk senap
  • 3 dl rapsolja
  • 0,75 dl dijonsenap
  • 2 msk dragon - finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 80 g vattenkrasse
  • 0,5 dl solrosfrön - rostade

Gör så här

  1. Ansa och plocka blomkålen i små ­buketter.  Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet från citronen och pressa ut 2 msk saft.

  2. Vispa ihop citronsaft, äggulor och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning, Rör i citronskal, dijonsenap och dragon. Krydda med salt. Blanda ner blomkålen i majonnäsen.

  3. Lägg blomkålssalladen på ett fat och toppa med vattenkrasse och solros­frön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!