Krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon

Recept på krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon. Vill du ha lite mildare kålsmak kan blomkålen kokas i lättsaltat vatten 1–2 minuter. Låt den rinna av noga och kallna innan den blandas med majonnäsen. Serveras kall.

20 minuter

Krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon – gör så här:

  1. Ansa och plocka blomkålen i små ­buketter.  Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet från citronen och pressa ut 2 msk saft.
  2. Vispa ihop citronsaft, äggulor och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning, Rör i citronskal, dijonsenap och dragon. Krydda med salt. Blanda ner blomkålen i majonnäsen.
  3. Lägg blomkålssalladen på ett fat och toppa med vattenkrasse och solros­frön.

Recept från