Krämig ärtsoppa med kunglig krabba

Soppan räcker till dubbelt så många om den serveras som förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g kungskrabba - rensad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Soppa

  • 1 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 2 msk smör
  • 500 g ärtor - frysta, gröna
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 dl vin - torrt vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör utan att den tar färg.

  2. Tillsätt ärter, vatten, salt och smula i  buljongtärningarna. Rör om och sjud utan lock 10 min. Mixa. Hit kan förberedas.

  3. Häll i vinet och vispa i crème fraîchen. Smaka eventuellt av med mer salt. Sjud soppan någon minut före servering.

  4. Servera med kungskrabban. Mal över svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!