00000

Soppan räcker till dubbelt så många om den serveras som förrätt.

För 4 personer

Ingredienser

100 g kungskrabba, rensad
1 krm svartpeppar, nymald

Soppa:

1 lök, gul
1 vitlöksklyfta, liten
2 msk smör
500 g ärter, frysta, gröna
1 l vatten
1 tsk salt
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vin, torrt vitt
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salt

Krämig ärtsoppa med kunglig krabba

 

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör utan att den tar färg.
2. Tillsätt ärter, vatten, salt och smula i  buljongtärningarna. Rör om och sjud utan lock 10 min. Mixa. Hit kan förberedas.
3. Häll i vinet och vispa i crème fraîchen. Smaka eventuellt av med mer salt. Sjud soppan någon minut före servering.
4. Servera med kungskrabban. Mal över svartpeppar.