Kräftvårrullar

Vårrullarna är goda till drinken eller som förrätt med en liten späd sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 32 ark vårrulledeg - 12x12 cm
  • 1 purjolök - liten
  • 1 vitlök - klyfta
  • 2 tsk olivolja
  • 350 g kräftstjärtar
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 1 tsk lime - rivet skal

Till pensling

  • 1 äggvita
  • 2 tsk sesamfrö

Tillbehör

  • sweet chilisås
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina vårullearken. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i olivolja i en stekpanna på svag värme ca 2 min. Låt svalna.

  2. Sila av lagen och låt kräftorna rinna av väl.Grovhacka dem och blanda med purjolöksfräset, sweet chili, ingefära och limeskal.

  3. Fördela kräftröran på dubbla vårrulleark, vik in långsidorna och rulla ihop. Täck arken med fuktig handduk under tiden du rullar så att de inte torkar.

    Lägg vårrullarna med skarven ner på en plåt med

    bakplåtspapper.

  4. Pensla med äggvita och strö på sesamfrön. Grädda i övre delen av ugnen 6-8 min. Servera vårrullarna nygräddade med sweet chilisås och limeklyftor.

    Ca 150 kcal för två vårrullar, varav 3 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!