00000

Den här strömmingslådan kan serveras  både varm och kall. Det går även att tillaga lådan i förväg och frysa in den till ett senare tillfälle.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g strömmingsfilé
1 tsk dillfrön
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2,5 dl mellangrädde
1 dl chilisås

Kräftströmmingslåda – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Strö dillfrön på skinnsidan. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan inåt. Lägg den tätt i en smord, ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop grädde och chilisås. Häll blandningen över strömmingen.
  3. Tillaga mitt i ugnen 25-30 min. Servera strömmingen varm eller kall.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Övrigt