Kräftströmmingslåda

Den här strömmingslådan kan serveras  både varm och kall. Det går även att tillaga lådan i förväg och frysa in den till ett senare tillfälle.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strömmingfilé
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 dl chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Strö dillfrön på skinnsidan. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan inåt. Lägg den tätt i en smord, ugnssäker form. Salta och peppra.

  2. Vispa ihop grädde och chilisås. Häll blandningen över strömmingen.

  3. Tillaga mitt i ugnen 25-30 min. Servera strömmingen varm eller kall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!