Kräftströmming 3.53.53.53.53.5(16) En riktig klassiker till buffén! Kräftströmming passar bra på sillbordet - vilken årstid som helst! Skriv ut För 10 Ingredienser 600 g strömmingfilé 1 tsk salt 2 tsk dillfrön, torkade 0,5 dl tomatpuré 1 msk hummerfond 0,5 dl vatten svartpeppar, mald dill, efter smak GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 225°. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten och klipp bort ryggfenan. Lägg ut filéerna, torka dem lätt med papper och salta lätt. Rulla ihop filéerna tight och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Strö över dillfröna. Vispa samman tomatpuré, fond och vattnet och häll det över strömmingen. Smaksätt med lite svartpeppar. Täck formen med aluminiumfolie och baka strömmingen i mitten av ugnen ca 25 min. Den är god att servera både varm och kall. Fler recept med: Fisk, Jul, Strömming Vegetariskt Köttbullar och vegobullar med senap och timjan 30 minuter Veganskt Revbensspjäll och oumph med sötstark glaze 20 minuter + koktid + 20 minuter i ugn Snacks och tilltugg Sötsalta nötsnacks 15 minuter + 10 minuter i ugn Veganskt Sallad med inlagd rödkål och russin 15 minuter + 1 dygn i kyl