I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

En riktig klassiker till buffén! Kräftströmming passar bra på sillbordet - vilken årstid som helst!

För 10

Ingredienser

600 g strömmingfilé
1 tsk salt
2 tsk dillfrön torkade
0,5 dl tomatpuré
1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
0,5 dl vatten
svartpeppar mald
dill efter smak

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten och klipp bort ryggfenan.
  2. Lägg ut filéerna, torka dem lätt med papper och salta lätt.
  3. Rulla ihop filéerna tight och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Strö över dillfröna.
  4. Vispa samman tomatpuré, fond och vattnet och häll det över strömmingen. Smaksätt med lite svartpeppar.
  5. Täck formen med aluminiumfolie och baka strömmingen i mitten av ugnen ca 25 min.
  6. Den är god att servera både varm och kall.
Fler recept med: Bong Touch of Taste, Fisk, Jul, Påsk, Promotion