Kräftstjärtar i tomat- och pepparrotsröra

Vi har använt kräftstjärtarna från burk i lag och de går bra att byta ut mot skalade räkor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 75 g rotselleri - en bit
  • 1 msk smör
  • 0,5 burk tomater - hela (2 dl)
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 170 g kräftstjärtar - skalade, kokta, avrunna
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 1 msk dill - hackad

Tillbehör

  • 350 g ris - kokt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och tärna rotsellerin.

  2. Fräs det i smör i en gryta. Häll på tomaterna med sitt spad och dela dem i bitar med en sked.

  3. Smula i buljongtärning. Låt det koka under lock ca 8 minuter.

  4. Lägg i kräftorna och smaksätt med pepparrot och dill. Servera med kokt ris. Ca 400 kcal per portion, varav 9 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!