00000

Vi har använt kräftstjärtarna från burk i lag och de går bra att byta ut mot skalade räkor.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 lök, gul
75 g rotselleri, en bit
1 msk smör
0,5 burk tomater, hela (2 dl)
0,5 hönsbuljongtärning
170 g kräftstjärtar, skalade, kokta, avrunna
1 msk pepparrot, riven
1 msk dill, hackad

Tillbehör

350 g ris, kokt

1. Skala och hacka löken. Skala och tärna rotsellerin.
2. Fräs det i smör i en gryta.
Häll på tomaterna med sitt spad och dela dem i bitar med
en sked.
3. Smula i buljongtärning. Låt det koka under lock ca 8 minuter.
4. Lägg i kräftorna och smaksätt med pepparrot och dill.
Servera med kokt ris.
Ca 400 kcal per portion, varav 9 g fett.