Kräftsill

22222

Recept på kräftsill. Gör en ättikslag med tomat och dillfrön att lägga in sillen i. En inläggning med karaktär.

För 6 personer:

Ingredienser

1 förpackning inläggningssill, (420 g)
1 dl vatten
0,5 dl strösocker
3 msk ättiksprit, (12 %)
25 g soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
0,5 tsk dillfrön

Garnering:

dill

30 minuter + 2 timmar i vatten + 3 timmar i kyl

Kräftsill – gör så här:

  1. Häll av sillen och lägg den i en skål med kallt vatten. Låt den stå i kylen ca 2 timmar. 
  2. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull. Skär de torkade tomaterna i bitar och lägg i kastrullen. Koka upp och låt lagen sjuda ca 5 min.
  3. Mixa lagen slät i mixer eller med mixerstav. Rör ner tomatpuré och dillfrön och låt röran kallna.
  4. Låt sillen rinna av ordentligt. Skär den i bitar och blanda med tomatröran. Låt inläggningen stå i kylen ca 3 timmar, så att smakerna hinner mogna. Garnera med dill vid servering.
Fler recept med: Fisk, Sill