44444

För 4

Ingredienser

1/2 pkt frysta insjökräftor (klorna)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 msk smör
2 dl vitt vin
2 msk Bong Touch of Taste Fond Hummerfond
3 dl vispgrädde
1 msk cognac
salt och peppar

Kräftsås

1. Plocka av klorna på kräftorna. Lägg dem i en plastpåse och krossa dem genom att banka på dem. Skala och hacka löken och krossa vitlöksklyftan. Skala moroten och skär i små bitar.
2. Fräs all lök och moroten i smör i en kastrull, lägg ner kräftskalen, rör runt och slå på vitt vin samt hummerfonden och grädden. Låt koka upp och koka på svag värme i ca 10 min. Låt stå i 10 min. Sila av och låt koka, reducera, tills 2,5 dl återstår. Smaka av med cognacen och salt och peppar.