00000

Det här är en mild och frisk sallad. Grönsalladen kan blandas ner i kräftsalladen eller serveras i glas vid sidan om. Skalade kräftstjärtar i saltlag säljs förpackade i plastburkar.

För 10 person(er)

Ingredienser

300 g skalade kräftstjärtar
500 g ogenmelon
4 salladslökar
1 röd spansk pepparfrukt, urkärnad
3 myntakvistar
2 kvistar slätbladig persilja
2 msk pressad citronsaft
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
150 g blandade salladsblad

1. Skala, kärna ur och skär melonen i stora bitar. Skiva salladslök och pepparfrukt tunt. Finstrimla mynta- och persiljeblad.
Blanda alltsammans i en bunke.
2. Blanda citronsaft med olivolja, salt och peppar.
-Hit går bra att förbereda-
3. Häll dressingen över kräftsalladen. Blanda om och vänd ner salladsbladen eller servera dem vid sidan om.
Häll upp kräftsalladen i glasen.

Fler recept med: Picknick, Sallader, Skaldjur