Kräftsallad med honungs- och dillvinägrett

Färgglad och fräsch sallad med svenska smaker. Servera den med nygräddat bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g grönsaksblandning - fryst, med ris
  • 2 burkar kräftstjärtar - i lag (à 350 g)
  • 2 gurkor
  • 100 g salladsblad - blandade

Dressing

  • 1 knippe dill
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 citron - rivet skal och saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,25 dl rapsolja

Gör så här

  1. Tina ris- och grönsaksblandningen. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och kärna ur gurkan, skär den i mindre bitar.

  2. Blanda ris och grönsaksblandningen med kräftstjärtar, gurka och sallad.

  3. Dressing: Finhacka dillen. Vispa ihop honung, citronsaft och citronskal. Häll i oljan i en tunn stråle och krydda med salt och peppar. Blanda i dillen.

  4. Häll dressingen över salladen eller servera den vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!