Kräftsalladen passar lika bra att servera som lätt lunch som fräsch förrätt. Komplettera eventuellt med bröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 burkar kräftstjärtar i lake (à 350 g)
2 avokador
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 400 g)
1 romansallad huvud
1 dl brödkrutonger
40 g parmesanost

Dressing:

3 msk olivolja
2 msk citron pressad
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och halvera dem.
2. Strimla salladen och blanda med kräftstjärtar, avokado och kronärtskockshjärtan.
3. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Strö på krutonger och hyvla över osten.

Ca 430 kcal per portion
26 g fett 27 g protein 21 g kolhydrater