Kräftpasta med creme fraiche

God pasta med kräftstjärtar och creme fraiche. Byt ut kräftstjärtarna mot 400 g skalade räkor som variation.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex spagetti
  • 2 burkar kräftstjärtar - i lake (à 360 g)
  • 1 purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 300 g broccolibuketter - frysta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Fräs purjo och vitlök i oljan ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av pastans kokvatten. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka broccolin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

  4. Vänd ner kräftstjärtarna i såsen och låt dem bli varma. Servera pastan med kräftsås och broccoli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!