Kräftpasta med creme fraiche
Ingredienser
- 300 g pasta - t ex spagetti
- 2 burkar kräftstjärtar - i lake (à 360 g)
- 1 purjolök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl crème fraiche - lätt
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 300 g broccolibuketter - frysta
Gör så här
-
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
-
Låt kräftstjärtarna rinna av. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Fräs purjo och vitlök i oljan ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av pastans kokvatten. Smaka av med salt och peppar.
-
Koka broccolin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
-
Vänd ner kräftstjärtarna i såsen och låt dem bli varma. Servera pastan med kräftsås och broccoli.