Kräftpasta med creme fraiche

44444

God pasta med kräftstjärtar och creme fraiche. Byt ut kräftstjärtarna mot 400 g skalade räkor som variation.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g pasta, t ex spagetti
2 burkar kräftstjärtar, i lake (à 360 g)
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
300 g broccolibuketter, frysta

Kräftpasta med creme fraiche – gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Fräs purjo och vitlök i oljan ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av pastans kokvatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka broccolin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  4. Vänd ner kräftstjärtarna i såsen och låt dem bli varma. Servera pastan med kräftsås och broccoli.