30 minuter
Stort kräftfat med lök, färskpotatis och dillaioli – gör så här:
- Dillaioli: Mixa ägg, äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa tills majonnäsen tjocknar. Skala och finhacka vitlöken. Rör ner vitlök och dill i majonnäsen. Krydda med salt och peppar.
- Halvera stora potatisar på mitten. Skala och skär löken i klyftor, Ansa och skär purjolöken i 1/2–1 cm breda skivor. Halvera sockerärterna på mitten.
- Stek potatis och lök i olja och smör tills de fått fin färg. Tillsätt purjolöken och låt den steka med 2–3 min. Lägg i sockerärter och kräftor. Låt sockerärter och kräftor bli ljumma.
- Lägg upp allt på ett stort fat. Strö över små krondillsbuketter och grovt hackad dill. Skala och riv över pepparroten. Strö över flingsalt och servera med dillaioli.