00000

Piffa gärna upp dina kräftor med en god kräftlag. Här är ett recept på kräftlag med mörk öl, så som porter.

För 2 kilo frysta kräftor

Ingredienser

Kräftlag

3 liter vatten
1 lite flaska porter (33 cl)
3/4 dl salt grovt
3/4 dl halvtorr sherry
2 msk råsocker
1/2 gul lök
30 dillkronor

Garnering

dillkronor

15 min + 1 dygn i kylen

Kräftlag med öl – gör så här:

  1. Låt kräftorna tina till hälften i sin förpackning ca 24 timmar i kylen.
  2. Koka upp vatten i en rymlig gryta med porter, salt, sherry, socker och halva löken. Lägg i dillkronor och ta grytan åt sidan för att kallna. Ta upp löken.
  3. Lägg kräftorna, utan spad, i ett halvdjupt, stort fat. Häll över lagen. Låt kräftorna tina helt till nästa dag. Garnera med dillkronor.
Fler recept med: Kräftskiva, Skaldjur, Svenskt