”Kräftkokt” lax

”Kräftkokt” lax är en god bufférätt. Både dill- och fänkålsfrö ger god lag som påminner om kräftlag. Vill du ha laxen lite mer genomkokt ska termometern gå upp till 55°.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 900 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 2 msk dillfrö
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 450 g tomater - krossade
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt. Mortla dillfrö och fänkålsfrö lite lätt. Blanda kryddorna med tomater, honung och vinäger.

  2. Häll tomatblandningen över laxen och tillaga mitt i ugnen till 45° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Laxen kan serveras både varm och kall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!