55555

”Kräftkokt” lax är en god bufférätt. Både dill- och fänkålsfrö ger god lag som påminner om kräftlag. Vill du ha laxen lite mer genomkokt ska termometern gå upp till 55°.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

900 g laxfilé, utan skinn och ben
1 tsk salt
2 msk dillfrö
1 msk fänkålsfrö
450 g tomater, krossade
0,5 dl honung
2 msk äppelcidervinäger

10 minuter + 30 minuter i ugn

”Kräftkokt” lax – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt. Mortla dillfrö och fänkålsfrö lite lätt. Blanda kryddorna med tomater, honung och vinäger.
  2. Häll tomatblandningen över laxen och tillaga mitt i ugnen till 45° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Laxen kan serveras både varm och kall.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax