Kräftkok

Börja med att koka kräftlagen med dillkronor. När den svalnat ska den ge smak åt de kokta kräftorna.
Elisabeth Johansson

Koka kräftor

  • 1 flaska porter - eller mörkt öl (á 33 cl) + 1 flaska
  • l vatten - + 3 l
  • dl salt - + 0,5 dl
  • msk råsocker - + 3 msk
  • 20 dillkronor

Gör så här

  1. Kräftlag: Koka upp 1 flaska öl, 3 liter vatten, 1/2 dl salt och 3 msk socker i en kastrull. Lägg i dillkronor och låt lagen kallna.

  2. Koklag: Koka upp 1 flaska öl, 3 liter vatten, 1/2 dl salt och 3 msk socker i en stor kastrull. Lägg  ner några levande kräftor i taget. Låt koka ca 5 min. Häll av vattnet och låt kräftorna kallna. Lägg ner kräftorna i lagen med dillkronor. Om du använder färdigkokta kräftor ska de läggas direkt i den svalnade kräftlagen utan att kokas först

  3. Servera kräftorna med bröd och kryddost, brännvinsost eller cheddar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!