Kräftgott i frasigt skal

En smakrik skaldjursröra med en lätt touche av krondill fyller ett frasigt pajskal. Både fyllning och skal kan förbereds dagen innan men bör inte läggas samman förrän strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl rågmjöl - grovt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 0,5 dl kesella
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 4 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1,5 dl dill - finhackad
  • 1,5 dl solroskärnor - rostade
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 tsk dillfrö - stött
  • 400 g kräftstjärtar - avrunna, rensade

Garnering

  • 1 rödlök - i tunna klyftor + dill

Gör så här

  1. Blanda råg- och vetemjöl med bakpulver. Finfördela smöret däri, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och vatten och blanda snabbt samman till en deg.

  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila medan ugnen värms till 225°.

  3. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna.

  4. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, utom kräftstjärtarna, i en skål. Dela de väl avrunna kräftstjärtarna i mindre bitar och vänd ner dem i röran. Spara eventuellt några kräftstjärtar till garnering.

  5. Lägg upp fyllningen i pajskalet och garnera med rödlöksklyftor och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!