2.52.52.52.52.5

Osten smakar bäst om man gör den dagen innan den ska serveras.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 burk kräftstjärtar, i lake (ca 330 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl yoghurt, grekisk
250 g mascarponeost
1 lime, rivet skal
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippa dill

Tillbehör:

1 paket salta kex, (150 g)

garnering:

1 röd chili, t ex spansk peppar

20 minuter

Kräft- och dillost på salta kex – gör så här:

 

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Skala och finhacka rödlöken. Skala och riv vitlöksklyftan på rivjärn.
  2. Blanda yoghurt och mascarponeost. Tillsätt kräftor, lök, vitlök och limeskal. Krydda med salt och peppar. Hacka dillen och blanda ner i ostkrämen.
  3. Kärna ur och skär chilin i skivor. Lägg ihop kexen två och två med ost emellan precis före servering. Garnera med chili.