00000

Krabbsallad serveras i krabbskalet. Krabbor varierar ganska mycket i storlek, så köp två om de är små.

För 4 personer som förrätt:

Ingredienser

1 krabba, stor eller 2 mindre
3 fikon, färska
1 tsk honung
1 kruka koriander
50 g rucola
1 msk lime, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 gurka

Tillbehör:

knäckebröd
färskost, naturell
fikon, färska

15 minuter + 5 minuter i ugn

Krabbsallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta ur krabbköttet och ställ åt sidan. Spara skalet.
  2. Halvera fikonen och gröp ut fruktköttet. Grovhacka det och lägg i en smord ugnssäker form. Ringla över honungen och tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Hacka koriander och rucola och blanda med fikonen. Tillsätt limesaft. Krydda med salt och peppar. Vänd i krabbköttet och lägg tillbaka i krabbskalet.
  4. Skala gurkan. Hyvla den med osthyvel längs med. Snurra ihop gurkskivorna, lägg några skivor på krabban och några skivor runt om krabbskalet. Servera  med skivat fikon, knäckebröd och färskost.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Sallader, Skaldjur