1. Koka potatisen med skal. Låt den svalna. Skala och skär i mindre bitar.
2. Dressing: Blanda äggula, lök, vitlök, senap och vinäger. Blanda sedan oliv- och rapsolja.
3. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt. Låt dressingen dra i kylen 2-3 timmar.
4. Tärna fläsket och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna under omrörning.
5. Blanda ner potatisen i dressingen. Grovhacka salladen. Blanda krabbkött, sallad, fläsk, russin och pumpakärnor med dressingen och potatisen.
Krabbsallad med mandelpotatis och rökt fläsk
Denna sallad är matig eftersom den innehåller både krabba, sidfläsk och potatis.
För 4 person(er)
Ingredienser
200 g | kungskrabba, rensad |
400 g | mandelpotatis |
100 g | sidfläsk, rökt |
50 g | russin, gula |
50 g | pumpakärnor, rostade |
100 g | sallad, blandad (t ex roman, friséesallad eller rucola) |
Dressing:
1 | äggula |
1 | schalottenlök, finhackad |
1 | vitlök, liten, pressad |
1 tsk | dijonsenap |
0,5 tsk | balsamvinäger |
0,5 dl | olivolja |
0,5 dl | rapsolja |
0,5 tsk | salt |
Fler recept med:
Fläskkött, Huvudrätter - varmrätter, Övrigt, Potatis och rotfrukter, Sallader, Skaldjur