Krabbsallad med mandelpotatis och rökt fläsk

Denna sallad är matig eftersom den innehåller både krabba, sidfläsk och potatis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kungskrabba - rensad
  • 400 g mandelpotatis
  • 100 g sidfläsk - rökt
  • 50 g russin - gula
  • 50 g pumpakärnor - rostade
  • 100 g sallad - blandad (t ex roman, friséesallad eller rucola)

Dressing

  • 1 äggula
  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 1 vitlök - liten, pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal. Låt den svalna. Skala och skär i mindre bitar.

  2. Dressing: Blanda äggula, lök, vitlök, senap och vinäger. Blanda sedan oliv- och rapsolja.

  3. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt. Låt dressingen dra i kylen 2-3 timmar.

  4. Tärna fläsket och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna under omrörning.

  5. Blanda ner potatisen i dressingen. Grovhacka salladen. Blanda krabbkött, sallad, fläsk, russin och pumpakärnor med dressingen och potatisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!