Krabbroyale med brynt trumpetsvamp och rönnbärssås

Mild äggstanning och syrliga rönnbär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 175 g kungskrabba - eller skalade räkor
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Svamp

  • 200 g trumpetsvamp - svart
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g smör
  • 3 krm salt

Rönnbärssås

  • 25 g rönnbär - frysta
  • 2 msk honung
  • 2 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sås: Blanda rönnbär, honung och vinäger i en kastrull. Koka ihop ca 5 min. Låt kallna.

  2. Sätt ugnen på 150°. Skala krabban och ta köttet ur klon. Hacka krabbköttet grovt och fördela det i fyra ugnssäkra portionsformar. Vispa samman ägg, äggula, grädde, salt och peppar. Häll äggvispet över krabban.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills royalen stannat.

  4. Svamp: Rensa svampen. Skala och  finhacka lök och vitlök. Stek svampen i smör ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och salt och stek i ytterligare ca 2 min.

  5. Servera den nystekta svampen på royalen och ringla över rönnbärssåsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!