Krabbroyale med brynt trumpetsvamp och rönnbärssås

Mild äggstanning och syrliga rönnbär.

Krabbroyale med brynt trumpetsvamp och rönnbärssås

1. Sås: Blanda rönnbär, honung och vinäger i en kastrull. Koka ihop ca 5 min. Låt kallna.
2. Sätt ugnen på 150°. Skala krabban och ta köttet ur klon. Hacka krabbköttet grovt och fördela det i fyra ugnssäkra portionsformar. Vispa samman ägg, äggula, grädde, salt och peppar. Häll äggvispet över krabban.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills royalen stannat.
4. Svamp: Rensa svampen. Skala och  finhacka lök och vitlök. Stek svampen i smör ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och salt och stek i ytterligare ca 2 min.
5. Servera den nystekta svampen på royalen och ringla över rönnbärssåsen.

Recept från