Krabbröra med wontonchips
Ingredienser
- 300 g kungskrabba - ben från
- 12 wontonblad
- 2 msk rapsolja
- 0,5 msk furikake - eller sesamfrön
- 1 krm flingsalt
- 1 salladslök
- 0,5 lime
- 2 msk majonnäs - gärna Hellmanns
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Pensla wontonbladen tunt med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över furikake och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 3–5 min tills de fått fin färg. Ta ut och låt kallna.
-
Klipp upp skalet på krabban och peta ut köttet. Hacka det i mindre bitar.
-
Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Rör ihop krabbkött, lök, limeskal, limesaft och majonnäs.
-
Servera röran med wontonchipsen.