3.63.63.63.63.6

Krabbröra med krispiga wontonchips är underbart lyxigt och gott! Kungskrabba kallas också för Stalinkrabba, spindelkrabba eller rysskrabba. Det är en stor krabba med långa ben.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g kungskrabba, ben från
12 wontonblad
2 msk rapsolja
0,5 msk furikake, eller sesamfrön
1 krm flingsalt
1 salladslök
0,5 lime
2 msk majonnäs, gärna Hellmanns

10 minuter

King crab-röra med wontonchips – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla wontonbladen tunt med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över furikake och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 3–5 min tills de fått fin färg. Ta ut och låt kallna.
  2. Klipp upp skalet på krabban och peta ut köttet. Hacka det i mindre bitar.
  3. Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft.  Rör ihop krabbkött, lök, limeskal, limesaft och majonnäs.
  4. Servera röran med wontonchipsen.
Fler recept med: Fisk, Fredagsmat, Skaldjur