Krabbröra med wontonchips

Krabbröra med krispiga wontonchips är underbart lyxigt och gott! Kungskrabba kallas också för spindelkrabba eller rysskrabba. Det är en stor krabba med långa ben.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g kungskrabba - ben från
  • 12 wontonblad
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 msk furikake - eller sesamfrön
  • 1 krm flingsalt
  • 1 salladslök
  • 0,5 lime
  • 2 msk majonnäs - gärna Hellmanns

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla wontonbladen tunt med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över furikake och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 3–5 min tills de fått fin färg. Ta ut och låt kallna.

  2. Klipp upp skalet på krabban och peta ut köttet. Hacka det i mindre bitar.

  3. Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft.  Rör ihop krabbkött, lök, limeskal, limesaft och majonnäs.

  4. Servera röran med wontonchipsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!